dilluns, 21 de desembre del 2009

Pràctica amb JClic

Què és el JClic?

JClic està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats ...

Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.

Visualitzar les activitats en un applet

Un applet és un objecte incrustat en una pàgina web. Els projectes que es veuen d'aquesta manera no queden emmagatzemats al disc dur: el JClic els descarrega, els utilitza i finalment els esborra.
Si l'applet JClic no s'engega correctament comproveu la configuració del sistema Java de l'ordinador. Es recomana també fer una ullada a la pàgina on s'explica el procés de càrrega dels applets.

Instal lar les activitats a l'ordinador

JClic té un assistent que permet descarregar les activitats i guardar a la biblioteca de projectes de l'ordinador. La biblioteca es crea la primera vegada que es posa en marxa el JClic, o quan s'intenta fer la primera instal.lació d'un projecte.

Per veure els projectes de la biblioteca us caldrà descarregar i instal lar el JClic.

Com en el cas anterior, si ho suporta no es posa en marxa és probable que sigui necessari comprovar la configuració del sistema Java de l'ordinador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada